28 maart 2012

Maiskoekjes

 Ingrediënten:
  • 1 ei
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 blik maïskorrels (300 g), uitgelekt
  • 1/2 rode paprika , in blokjes
  • 2 bosuitjes , gesnipperd
  • 75 g feta (kaas), in blokjes
  • versgemalen chilipeper
  • 100 ml olie

Bereiden:

In kom ei loskloppen met 1 tl zout. Bakmeel erdoor mengen, 100 ml water toevoegen en tot glad beslag kloppen. Maïs, paprika, bosui en feta erdoor scheppen. Beslag met chilipeper pittig op smaak brengen. In koekenpan helft van olie verhitten. Met behulp van twee eetlepels van maïsbeslag 8 'bergjes' in pan scheppen en iets gladstrijken. Koekjes in 3-4 min. bruinbakken, halverwege keren. Op keukenpapier laten uitlekken. Pan schoonvegen en in rest van olie zo nog 8 koekjes bakken. Serveren met pikante salsadipsaus.

Tip:

Koekjes eventueel eerder voorbereiden en voor serveren opwarmen in magnetron of oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen