8 april 2012

Aarbeientrifle met wittechocoladeroom

Ingrediënten:
  • 6 eierkoeken
  • 75 ml zoete witte wijn (dessertwijn)
  • 500 g aardbeien, in plakjes
  • 250 ml slagroom (bekertje)
  • 200 g witte chocolade
  • 500 ml romige yoghurt aardbei
  • poedersuiker, om te bestrooien

Materialen:

  • ronde of ovale glazen schaal

Voorbereiden:

Eierkoeken over bodem van ronde of ovale schaal verdelen en wijn erover sprenkelen. Helft van aardbeienplakjes in laag op eierkoeken leggen. In kom slagroom bijna stijf kloppen. In pan laag water aan de kook brengen. Boven kleinere pan chocolade in stukjes breken. Pannetje in grotere pan hangen (bodems mogen elkaar niet raken) en chocolade zo (au bain marie) al roerend laten smelten. Yoghurt en vervolgens gesmolten chocolade door slagroom spatelen. Yoghurtroom erop scheppen en schaal met trifle tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereiden:

Rest van aardbeienplakjes decoratief op trifle rangschikken. Bestrooien met poedersuiker.

Bron:
AH

Een lekker toetje voor de paasdagen. Ik heb de eierkoeken vervangen door cake.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen