- 1 kg Gieser Wildeman stoofperen
- rode wijn
- 2 kaneelstokjes
- vanillestokje of vanillesuiker
- 1 steranijs
- schepje suiker
Bereiden:
Schil de peren en snijd ze in stukjes of laat de peren in z'n geheel voor een mooie presentatie op het bord. Doe ze in de pan samen de de suiker en specerijen. Laat de peren circa 2, 5 uur op een laag pitje garen.
Met de specerijen kun je variëren, denk ook eens aan kruidnagel of kardemom. De peertjes zijn heerlijk als bijgerecht of toetje en kunnen zowel warm als koud gegeten worden. Het kookvocht kun je eventueel indikken met wat maizena.
Eet smakelijk!
Altijd lekker stoofpeertjes. Ik zie ze de laatste tijd heel veel langs komen. Maar wat ik er nou altijd nog in doe en wat ik bij jou ook mis is een paar citroenschilletjes. Dat maakt het zo lekker! Mooie foto trouwens!
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor de tip Caroline! De volgende keer zal ik dat eens proberen.
BeantwoordenVerwijderenDeze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderen