23 april 2012

Cupcakes met basilicumroom

Ingrediënten:
  • 3 el sesamzaad (bakje 100 g)
  • 1/2 potje semi-zongedroogde tomaten (a 295 ml), uitgelekt
  • 3 eieren
  • 170 ml olijfolie
  • 2 zakjes bosui (a 3 stuks), in ringetjes
  • 310 g bloem, gezeefd
  • 1 1/2 el bakpoeder
  • 1 bakje mascarpone (zachte roomkaas, 250 g)
  • 1 bakje basilicum (15 g), blad fijngesneden

Materialen

  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet,
  • spuitzak

Bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2. Snijd de tomaten in reepjes. Klop de eieren en olie met een mixer glad en luchtig. Spatel er de bosui, tomaat, sesamzaad en peper naar smaak door. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en een mespunt zout. Spatel luchtig door het eimengsel. Verdeel het beslag over de muffinvorm en bak in ca. 25 min. goudbruin.

3. Roer ondertussen de mascarpone los en voeg het basilicum en peper en zout naar smaak toe. Neem de cupcakes uit de oven en laat eerst 5 min. in de vorm, en vervolgens uit de vorm helemaal afkoelen. Versier ze, eventueel met behulp van een spuitzak, met een toef basilicumroom.

Bron:
AH

De mening over deze cupakes liep uiteen. De cakes zelf waren wat droog, maar door de combinatie met de room was dat niet zo erg. Het zag er in ieder geval erg mooi uit!

1 opmerking: