1 juni 2012

Bietencouscous met peterselie

Ingrediënten:

  • 300 g couscous (pak 500 g)
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 schaal gekookte bieten (500 g)
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 1 bakje platte peterselie (20 g), fijngesneden
  • 1 beker witte kaasblokjes (200 g), uitgelekt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tl Italiaanse kruiden

Bereiden:

1. Doe de couscous in een ruime schaal. Breng 600 ml water aan de kook met het bouillontablet. Voeg de bouillon toe aan de couscous. Roer door en laat 10 min. staan.

2. Schil ondertussen de bietjes en snijd ze in kleine blokjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

3. Schep de bietjes, peterselie, kaas, ui, Italiaanse kruiden en het citroenrasp door de couscous. Breng op smaak met het citroensap en peper en zout. Serveer lauwwarm.

Tip:

Vervang voor een extra fris tintje de peterselie door 1 bakje verse munt.

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen