31 mei 2012

Penne met bleekselderij-tonijnsaus

Ingrediënten:
  • 150 g penne
  • 1 blik tonijn, moot in water (a 200 g)
  • 4 el olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 4 stengels bleekselderij in boogjes (bewaar het groen)
  • 1 pakje tomatenpassata (gezeegde tomaten)
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel sambal
  • peper (versgemalen)
  • zout

Bereiden:

1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Giet het water uit het blikje tonijn af.

2. Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de bleekselderij, de pastasaus en de knoflook toe en breng de saus al roerend aan de kook. Stoof de bleekselderij 5 min., schep af en toe om. Schep de tonijn door de saus en warm de saus nog even door.

3. Schep de penne in 2 diepe borden, verdeel de bleekselderij-tonijnsaus erover. Knip het bleekselderijgroen fijn en strooi het over het gerecht.

Bron:
Recept AH aangepast naar eigen smaak

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen