- 750 gram hamlapjes
- 2 eetlepel bloem
- 1 eetlepel arachide- of zonnebloemolie
- 25 gram boter
- 125 gram magere gerookte spekblokjes
- 2 uien in ringen
- 1 flesje bokbier
- 2 eetlepel schenkstroop
- 150 milliliter vleesbouillon
Bereiden:
Bestrooi het vlees met zout, peper en bloem. Verhit de olie en de boter en bak hierin de hamlapjes rondom bruin. Haal ze uit de pan. Bak in het braadvet de spekblokjes en de uiringen. Blus af met bier en voeg vlees, stroop, bouillon, tijm en laurierblaadjes toe. Stoof zachtjes met deksel 45 minuten. Voeg de laatste 20 minuten de zuidvruchten toe. Verwijder de laurierblaadjes. Lekker met appelcompote of rode kool en dikke friet.
Bron:
Boodschappen
Wij aten dit stoofpotje met mosterdpuree, aardappeltjes uit de oven en appelcompote i.p.v. met friet. Vooral de combinatie met de mosterdpuree vonden wij erg geslaagd. Op de foto zie je ook de rucolasalade met druiven, kaas en noten die ik laatst geplaatst heb.
Wij aten dit stoofpotje met mosterdpuree, aardappeltjes uit de oven en appelcompote i.p.v. met friet. Vooral de combinatie met de mosterdpuree vonden wij erg geslaagd. Op de foto zie je ook de rucolasalade met druiven, kaas en noten die ik laatst geplaatst heb.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten