- ¼ witte kool, in reepjes
- 2 eetlepels olie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 5 eetlepels pindakaas
- 1 liter kippenbouillon
- 1½ eetlepel azijn
- 3 eetlepels ketjap
- 2 theelepels sambal
- 2 theelepels goela djawa of bruine suiker
Bereiden:
1.Kook de kool in de magnetron in 3 minuten beetgaar.
2.Verwarm de olie in een grote soeppan en fruit de ui en de knoflook zachtjes aan.
3. Voeg de pindakaas toe en roer beetje bij beetje de bouillon er door heen.
4. Doe er nu de ketjap, azijn, sambal en suiker bij en tenslotte de kool. Verwarm goed door.
Bron:
Okoko recepten/Soep Boekbox
De in het oorspronkelijke recept genoemde garnituur heb ik achterwege gelaten.
Een lekker pittig soepje! Heerlijk op een druilerige zondagmiddag! De volgende keer ga ik taugé in plaats van witte kool gebruiken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten