26 oktober 2010

Ketjapvlees

Deze week mag ik elke avond lekker aanschuiven in Hotel Mama, wat een luxe!

Vanavond aten we "ketjapvlees":

Ingrediënten:
  • 1 kilo varkenslappen
  • 2 teentjes knoflook  
  • uien
  • taugé
  • flinke scheut ketjap
  • vleeskruiden
  • klein scheutje azijn
  • theelepeltje suiker
  • 2 theelepels Djahe
  • eventueel sambal naar smaak
Bereiden:
Kruid het vlees met vleeskruiden. Braad het vlees en de uien aan in een ruime pan. Bak op het laatst de knoflook nog even mee en voeg Djahe naar smaak toe.

Vervolgens een flinke scheut ketjap toevoegen en daarna kokend water toevoegen tot het vlees net onder staat (bouillon kan ook, afhankelijk van hoe stevig je het vlees gekruid hebt).

Daarna 1,5 uur laten sudderen. Op smaak brengen met azijn, suiker en versgemalen peper.
De taugé pas vlak voor het serveren toevoegen zodat het lekker knapperig blijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen