31 oktober 2010

Mosterdsoep

Ingrediënten: 
  • 5 dl kippenbouillon van blokje
  • 2 dl Room culinair
  • 150 gram roomkaas met kruiden en knoflook
  • 1-3 eetlepels grove mosterd naar smaak afhankelijk van scherpte ..
  • plakjes of reepjes spek
  • peper naar smaak
Bereiden:

Bak spekjes uit. Maak kippenbouillon van een blokje.

Voeg de roomculinair, de roomkaas met kruiden en 3 eetlepels grove mosterd toe. Breng de soep al roerend aan de kook en laat de kaas smelten. Breng de soep op smaak met peper.

Schep de soep in een kom en voeg als laatste de uitgebakken spekjes toe.

Variaties:

Ook lekker met fijngesneden lente ui of kleine blokjes oude kaas

Vandaag aten mijn zus en zwager en de kids bij ons. Op hun verzoek heb ik daarom een lekker mosterdsoepje gemaakt. Een wonder dat ze dit nog aandurven, want de vorige keer was de mosterd iets te prominent aanwezig.... Ik heb dit recept al heel vaak gemaakt, het is heel makkelijk en vooral erg lekker, maar wel even goed proeven hoe scherp de mosterd is!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen