- 250 g schelpjespasta (zak 500 g, biologisch)
- 2 bakjes verse basilicum (a 15 g)
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 2 el citroensap
- 5 el olijfolie extra vierge
- 1 zakje bosui (3 stuks), in ringetjes
- 4 tomaten, in vieren
- 2 zakken minibolletjes mozzarella (a 125 g), uitgelekt
Materialen:
Bereiden:Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pureer met de blender of staafmixer 1 bakje basilicum met de knoflook, het citroensap, de olie en 2 el water tot een dressing. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet de pasta af en meng meteen in een schaal met de dressing, laat minstens 20 min. afkoelen. Scheur de rest van het basilicum in stukken. Schep vlak voor het serveren de bosui, de tomaat, de mozzarella en het basilicum door de salade. Breng op smaak met zout en peper.
Bron:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten