23 oktober 2010

Pompoentaart

Ingrediënten:
  • 600 g pompoen (oranje)
  • 1 eetlepel donkere basterdsuiker
  • 2-3 theelepels hot peppersauce (tabasco)
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels olie
  • 150 g ham, in blokjes
  • 80 g pecannoten
  • 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom

Materialen:

  • lage taartvorm van 26-28 cm, ingevet

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 °C en haal het deeg uit de diepvries. Halveer de pompoen, verwijder de pitten, verdeel in schijven en snijd de schil eraf. Snijd in blokjes. Meng in een kom de basterdsuiker met hot peppersauce, ketchup en olie. Voeg 1 theelepel zout en peper naar smaak toe en schep de pompoen, ham en pecannoten erdoor. Laat even staan. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol de deeglapjes uit tot een ronde lap van 30 cm doorsnede. Bekleed de taartvorm met het deeg en druk het aan de randen goed aan. Klop de eieren los met de room en voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel het eimengsel over de bodem van de taartvorm en schep het pompoenmengsel erin. Schuif de taart iets onder het midden in de oven en bak 'm in 30-40 minuten goudbruin. Lekker met een groene salade.

Bron:
AH

 Ik had deze pompoentaart een tijdje geleden in de Allerhande zien staan en later kwam ik het recept ook weer tegen bij Caroline. Echt een lekkere hersttaart. Ziet er ook nog eens prachtig uit met die herfstkleurtjes. Past helemaal bij deze tijd van het jaar.

1 opmerking:

  1. Heerlijk hè deze taart! Bedankt dat je een link naar mijn blog hebt geplaatst.
    groetjes, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen