7 oktober 2010

Spinaziesoep

Ingrediënten:

  • 450 gram diepvriesspinazie
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel oregano, gedroogd
  • 3 eetlepels bloem
  • 1/2 liter bouillon van kippenbouillontablet (1-2)
  • 100 gram roomkaas
  • 6 eieren, hardgekookt
  • peper en zout naar smaak

Bereiden

Ontdooi de diepvriesspinazie (of kook verse spinazie 3-4 minuten totdat het slinkt). Pureer de spinazie met de staafmixer. Verhit de olie en fruit hierin de uisnippers, knoflook en oregano op laag vuur, zodat de uisnippers glazig worden. Strooi de bloem erover en roer om. Voeg 1 dl bouillon toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg de rest van de bouillon toe en kook de soep zachtjes 5 minuten door. Roer de spinaziepuree erbij en breng de soep aan de kook. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is. Laat de roomkaas in de soep smelten. Halveer de eieren in de lengte.

Serveren:
Verdeel de soep over 4 diepe borden en leg in elk bord 3 halve eieren. Serveer direct.
Tip:
Geef er broodsoldaatjes bij: ontkorst sneetjes witbrood, snijd ze in 2 cm brede repen en bak ze in een koekenpan in wat (kruiden)boter goudbruin en knapperig.

Echt een lekker soepje!

Bronvermelding:
Wilma/Boodschappen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten