6 oktober 2010

Zalmbuideltjes



Ingrediënten:
  • 200 gram zalm
  • 100 gram hollandse garnalen
  • 1 vleestomaat
  • 1 sjalotje
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 0,5 eetlepel gembersiroop
  • 2 eetlepels sherry
  • 1 citroen
  • handje bieslook
  • gemengde sla
  • zout en peper

Materialen:
plasticfolie en klein kommetje

Bereiden:
Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snij in kleine blokjes. Snipper het sjalotje. Roer de mayonaise, ketchup, sherry en gembersiroop tot een sausje. Breng op smaak met zout, peper en een kneepje citroensap. Doe 3 flinke eetlepels van deze saus in een kom, samen met de garnalen, tomatenblokjes en sjalotje door. Knip de bieslook erboven fijn en schep alles door elkaar. Bedek een klein schaaltje met een vel plasticfolie. Beleg het schaaltje met ¼ deel van de gerookte zalm en laat de zalm iets overhangen. Schep ¼ deel van het garnalenmengsel erin. Vouw de gerookte zalm eroverheen. Pak de folie op, en draai strak op tot een bolletje. Maak er zo nog drie en bewaar de plastic bolletjes tot gebruik in de koelkast.

Serveren
Verdeel wat sla over 4 bordjes. Haal de buideltjes uit de folie en leg ze op de sla. Verdun de overgebleven saus met een klein beetje sherry en schep dit in een mooi lijntje langs de rand van het bord. Garneer met een mooi gedraaid dun schijfje citroen en een sprietje bieslook.

  
Bron:
Koken met Karin




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen