- 300 g rabarber
- 1 sinaasappel, schoongeboend
- 50 g suiker
- 250 g aardbeien
- 1 bakje mascarpone (zachte roomkaas, a 250 g)
- 1 bekertje slagroom (125 ml)
- 1/2 roombotercake (met scharreleieren, a 450 g)
- 6 el aardbeienlikeur (slijter)
- hoge glazen
1. Snijd de rabarber in stukjes van 2 cm. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Breng de rabarber met het sap en 25 g suiker op laag vuur aan de kook. Laat met de deksel op de pan ca. 15 min. koken. Laat afkoelen.
2. Bewaar 4 aardbeien als garnering. Verwijder de kroontjes van de rest van de aardbeien en snijd deze doormidden. Roer de mascarpone los in een kom en meng met het sinaasappelrasp en de rest van de suiker. Klop de slagroom stijf en spatel door de mascarpone.
3. Snijd de cake in 4 plakken en bedek de bodem van de glazen ermee. Verdeel de aardbeienlikeur, de aardbeien, de rabarber en de mascarpone erover. Laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven. Garneer met een aardbei.
Ik heb aardbeienlimonade gebruikt in plaats van aardbeienlikeur.
Bron:Allerhande
Geen opmerkingen:
Een reactie posten