28 november 2010

Frambozencakejes met witte chocolade

Ingrediënten:
  • 225 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
  • 200 g suiker
  • 100 g witte chocolade geraspt
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 200 g boter gesmolten
  • 1 bakje frambozen
Materialen:
  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet
  • (Microplane) rasp (voor raspen witte chocolade)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 175 °C.

Meng in een grote kom het bakmeel met de suiker, witte chocoladerasp, vanillesuiker en 1 theelepel zout. Klop in een andere vorm de eieren los en meng ze met de gesmolten boter. Roer het eiermengsel snel door de droge ingrediënten tot een dik beslag.

Schep in ieder muffinvormpje een bodem van het beslag, leg hierop 3 frambozen. Schep hier een grote lepel beslag bovenop tot net onder de rand van de muffinvorm.

Bak de cakejes 25 minuten in de voorverwarmde oven gaar en goudbruin.

Bron:
AH

Deze cakejes ga ik zeker vaker maken, ze vielen hier erg in de smaak !

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen