22 november 2010

Kerriekip met bloemkool

Ingrediënten:
  • 400 g kipfilet, in stukjes
  • 1 ui, in ringen
  • 600 g bloemkool, in roosjes
  • 1 pot Indiase kerriesaus (520 g)
  • 300 g witte rijst
  • 2 el amandelschaafsel (bakje 55 g).

Materialen:
  • ovenschaal (25 x 30 cm)
  • aluminiumfolie

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de kip, de ui en de bloemkool in de ovenschaal. Verdeel de kerriesaus erover en dek af met aluminiumfolie. Bak in 30 min. gaar in de oven.

2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

3. Bestrooi de ovenschotel voor het serveren met het amandelschaafsel. Serveer met de rijst. Lekker met naanbrood

Bron:
AH

Vroeger aten we thuis regelmatig Chicken Tonight, met name mijn vader vond dit erg lekker. Als ik wist dat hij kookte dan zag ik de bui al hangen...  Uit mezelf zal ik nu dan ook niet snel zo'n potje kopen.  Ik word er nog steeds niet bij van. Bovendien probeer ik zoveel mogelijk zonder pakjes, zakjes en potjes te koken.

Mijn vriend vind zo'n potje op z'n tijd wel lekker, maar ik verzin dan meestal snel iets anders... Ik ben ook niet zo heel dol op rijst. Toen ik dit recept in de Allerhande van deze maand zag staan leek het me een goed compromis. En eerlijk is eerlijk, deze variant smaakte erg goed en is ook nog eens erg makkelijk te maken. Het zal zeker nog een keer op het menu staan. 

1 opmerking: