- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram donkere basterdsuiker
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 100 gram koude, harde boter, in kleine stukjes
- 3 eetlepels melk
- bakpapier
1. Zeef het bakmeel, de suiker, speculaaskruiden en 1/2 theelepel zout boven een kom. Voeg de boter en de melk toe en wrijf alles met de vingers tot kruimels. Kneed het deeg tot een bal, pak het in vershoudfolie en laat het deeg in de koelkast in circa 30 minuten opstijven.
Bereiden:
2. Verwarm de oven op 175 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Rol van het deeg lange slieren van circa 1 cm dik. Snijd ze in stukjes en vorm van elk stukje een balletje. Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze met de duim iets platter.
3. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de kruidnootjes in circa 15 minuten gaar en bruin.
4. Neem de kruidnootjes van het bakpapier en laat ze afkoelen. Bewaar de kruidnootjes in een trommel.
Bron:
12 maanden lekker eten
Jij zit ook niet stil! :-)
BeantwoordenVerwijderen