4 januari 2011

Spaanse knoflooksaus

Ingrediënten:

  • 1/2 zakje peterselie (à 20 g)
  • 1 sinaasappel
  • 4 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 pot yogonaise (à 350 ml)
  • 1 bekertje zure room (125 ml)
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Voorbereiden:

Peterselie heel fijn hakken. Sinaasappel schoonboenen en oranje schil eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. Tenen knoflook pellen en fijnhakken. In steelpan olie verwarmen en knoflook heel zachtjes goudgeel fruiten. Sinaasappelsap en geraspte sinaasappelschil toevoegen en geheel ca. 5 minuten laten sudderen tot vocht verdampt is. Yogonaise en peterselie erdoor roeren. Laten afkoelen en zure room erdoor roeren. Saus minstens een half uur laten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

Bereiden:

Knoflooksaus nogmaals doorroeren en op smaak brengen met zout en peper.
Overdoen in mooi schaaltje

Bron:
AH

 De sinaasappelsmaak is een beetje overheersend in deze saus, maar wel heel lekker fris. Ik heb extra knoflook toegevoegd omdat ik het anders geen knoflooksaus vond.  Sinaasappel/knoflooksaus zou een betere benaming voor dit recept zijn. Het is een lekkere saus, maar je moet er wel van houden. Heel anders dan traditionele knoflooksauzen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen