6 januari 2011

Zigeunersalade

Ingrediënten:
  • 1 rode ui
  • 1 groene paprika
  • 4 trostomaten
  • 6 takjes peterselie
  • 1 rode peper
  • 150 g feta (kaas)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 1/2 theelepel paprikapoeder mild
  • zout
  • (versgemalen) peper

Bereiden:

Ui pellen en in vieren snijden. Stukken in reepjes snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Peterselie fijn knippen. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en in kleine stukjes snijden. Feta grof verkruimelen.

Ui, paprika, tomaat, peperstukjes en 3/4 deel van peterselie goed door elkaar scheppen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Olie, paprikapoeder, (weinig) zout, peper en helft van feta erdoor mengen.

Rest van feta over salade verdelen. Bestrooien met rest van peterselie.

Bron:
AH

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen