28 februari 2011

Geitenkaasamuse met olijf en sinaasappel

Ingrediënten:
  • 2 eetlepels gepelde pistachenoten
  • 4 grote olijven zonder pit (bijvoorbeeld Griekse olijven met pesto)
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 1/2 theelepel geraspte sinaasappelschil

Materialen:

  • dessertlepeltjes

Bereiden:

Rooster de pistachenoten 2-3 minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Laat ze afkoelen en hak ze fijn. Leg op elk lepeltje een olijf. Meng de geitenkaas met sinaasappelrasp, zout en peper. Verdeel de geitenkaas in vier porties en kneed er met koele natte handen een bolletje van rondom de olijf. Wentel de geitenkaas vervolgens door de stukjes pistachenoot en bestrooi de bolletjes met (versgemalen) peper naar smaak.

Tip:

Geen vijzel of scherp mes bij de hand? Doe de pistachenoten in een afgesloten plastic zak en sla er met een zwaar voorwerp op.

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen