7 maart 2011

Stifado

Ingredienten:
  • 1 kg. rundvlees, in blokjes gesneden
  • 675 gr grote zilveruien
  • 3 tenen knoflook, in vieren gesneden
  • 2 theel. gemalen komijn
  • 1 kaneelstokje
  • 1¾ dl. rode wijn
  • 2 eetl. rodewijn-azijn
  • 1 takje verse rozemarijn
  •  2 laurierblaadjes
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 1 eetl. bruine suiker
  • zout/peper

Bereidingswijze:
1. Doe olie in een verhitte pan en bak het vlees rondom aan.

2. Doe de komijn en knoflook bij het vlees. Na een paar minuten bakken doe je de wijn en azijn erbij.

3. Laat het geheel 3 tot 4 minuten koken. Het vocht zal dan bijna zijn verdampt.

4. Voeg de rozemarijn, gekneusde laurierblaadjes en het kaneelstokje erbij samen met de met water aangelengde tomatenpuree.

5. Breng op smaak met zout en peper en laat alles ongeveer 1½ uur doorkoken, tot het vlees gaar is. Het vlees is dan gemakkelijk uit elkaar te halen en zacht.

6. Doe de zilveruien bij het vleesmengsel en verdeel het goed. Doe er bruine suiker bij en laat alles afgedekt ongeveer een half uur staan.

7. Voor het opdienen de laurierblaadjes en het kaneelstokje verwijderen.

Eet smakelijk!
Eet bij deze klassieke rundvleesstoofschotel orzo (Griekse pasta) of rijst.

Wij hebben gewone uien gebruikt in plaats van zilveruien en wat platte peterselie toegevoegd. Een heerlijke stoofschotel! Lekker met verkruimelde feta.

Bron:
Kookse.tv

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen