30 juni 2011

Korte culinaire huwelijksreis @Merlet in Schoorl

Omdat we al een vakantie geboekt hebben vonden we een aparte huwelijksreis niet nodig, maar we wilden wel graag aansluitend aan de bruiloft een paar dagen samen weg. Het boeken van een hotel had ik steeds een beetje voor me uit geschoven. Zo van: dat komt wel, er is altijd wel iets vrij.... Niets bleek minder waar te zijn. Bij een aantal hotels bleek al niets meer vrij te zijn..  Een kleine misrekening..
Onze voorkeur ging uit naar een hotel aan de kust. Tijdens mijn zoektocht naar een hotel kwam ik uit bij Hotel Merlet in Schoorl. Het culinaire arrangement sprak ons erg aan. We hebben direct de telefoon gepakt en ook hier waren nog maar enkele kamers vrij! We hebben direct geboekt. Helaas was de Duinsuite al niet meer beschikbaar, maar de Strandsuite was een uistekend alternatief.


Het culinaire arrangement bestond uit het volgende:
  • Een welkomstcocktail "Merlet"
  • Twee overnachtingen in kamer naar keuze
  • Twee maal ontbijt geserveerd in het restaurant
  • Culinair 4-gangendiner op de eerste avond
  • Gastronomisch 5-gangendiner op de tweede avond
  • Gebruik van zwembad, sauna, stoomcabine, fitness en zonnebank
  • Gratis gebruik van hotelfietsen
We hebben 2 fantastische dagen gehad. We hadden echt het gevoel er helemaal uit te zijn. De suite was heel mooi met een heerlijk bed, lekkere comfortabele ligstoelen met een weids uitzicht, een open haard, ligbad etc.


Het eten was heerlijk, echte kunstwerkjes op het bord. Ook bij Merlet weten ze wat gastheerschap is. De bediening vertelde vol passie over bijpassende wijnen en de kaas van de kaaswagen, wat het geheel tot een ware beleving maakte. Merlet is lid van Alliance Gastronomique, heeft 1 Michelinster en staat in de top 100 van Lekker op nr. 19.

Kort samengevat:
Wij waren erg onder de indruk van Merlet. Echt een aanrader als je iets te vieren hebt (of natuurlijk gewoon om jezelf te verwennen..)

Helaas heb ik geen foto's van het eten gemaakt. De foto's die ik in deze blog gebruikt heb zijn afkomstig van de website van Merlet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten