11 augustus 2011

Salade met artisjokken, geroosterde paprika en feta

Ingredienten:
  • 1 blikje artisjokharten, uitgelekt
  • 1 pot geroosterde paprika, gespoeld en uitgelekt
  • 100 g feta, in reepjes of blokjes
  • 1 bos (platte) peterselie, grof gehakt
  • voor de dressing:
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 theel. citroenrasp
  • 3 eetl. extra vergine olijfolie
  • zout en versgemalen peper
Bereiden:
Snijd de artisjokken doormidden en de paprika’s in repen, verwijder eventuele zaadjes en velletjes. Schik de groenten samen op een platte schaal en verdeel de feta erover. Bestrooi met peterselie. Meng de ingrediënten voor de dressing. Giet de dressing over de groenten en laat een half uurtje intrekken.

Tip:
Serveersuggestie:
Lekker met brood.

Variatie:
De peterselie kan worden vervangen door basilicum of koriander

Bron:
Boodschappen

10 augustus 2011

Zuurkoolsalade met ananas

Benodigdheden:
  • 500-600 g zuurkool
  • 300-400 g verse ananas,
  • in smalle stukjes
  • 3 lente-uitjes, in ringen
  • 3 el fijngesneden bladpeterselie
  • 1 el dunne reepjes verse gemberwortel
  • 2-3 el zure room
  • 2-3 el mayonaise
  • 1 el grove mosterd
  • zout, peper
  • 125 g katenspek, in plakjes
  • 50 g grofgehakte hazelnoten

Bereidingswijze:
  1. Spoel de zuurkool, als deze erg zuur is, eventueel in ruim koud water. Knijp hem goed uit en dep hem droog.
  2. Maak de zuurkool los en meng hem met ananas, lente-ui, peterselie en gember.
  3. Roer een dressing van zure room, mayonaise, mosterd en zout en peper naar smaak.
  4. Schep de dressing door de salade.
  5. Bak het katenspek krokant in een droge koekenpan, verkruimel de plakjes en schep ze door de salade.
  6. Sla in het bakje.
  7. Bestrooi met hazelnoten.
Bron:
Libelle

9 augustus 2011

Salade met avocado en caesardressing

Ingrediënten:
  • 4 eieren
  • 100 g ontbijtspek (plakjes)
  • 1 kropsla
  • 1 avocado
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 6 el Cardini's Caesar dressing

Bereiden:

1. Kook de eieren in 8 min. hard.  Bak ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter het ontbijtspek zachtjes uit. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. 2.Haal de blaadjes van de sla, was ze en dep ze droog. 3. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in de lengte in kwarten. Schil de avocado, snijd hem overlangs doormidden en verwijder de pit. Snijd in de lengte in plakken. 4. Verdeel de sla over 4 borden en verdeel de uienringen, de avocado en het ei erover. Breek het spek in stukken en verdeel deze over de 4 borden. Schenk de dressing erover.
 
Deze salade heb ik uitgezocht om de Caeserdressing van Cardini's opnieuw te testen. Het smaakte prima, jammer genoeg bleek de avocado niet goed meer te zijn, die was helemaal bruin van binnen en smaakte muf. En dat terwijl ik hem net daarvoor bij AH gekocht had.  Beetje jammer...