21 april 2012

Bananenbrood met pecannoten

Ingredienten:
  • 100 g zachte boter
  • bloem om te bestuiven
  • 3 rijpe bananen
  • 50 g ongezouten cashew- of pecannoten
  • 150 g rietsuiker
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 1 theel. zout
  • 150 g zelfrijzend bakmeel,gezeefd
 
Voorbereiden:
Vet een cakeblik in met een klontje van de boter en bestrooi met wat bloem. Verwarm de oven voor op 160°C.
 
Bereiden:
Prak de bananen met een vork en hak de noten fijn. Roer de rest van de boter en de suiker in een grote kom met een garde licht en romigen roer er dan de bananenpuree door. Roer de eieren er voorzichtig door en voeg het zout en inporties het zelfrijzend bakmeel toe tot een egaal beslag. Giet het beslag in de vorm en bestrooi met de gehakte noten. Bak het brood in circa 1 tot 1,5 uur gaar in het midden van de oven. Als een satéprikker er droog uitkomt, is het brood gaar. Laat het brood afkoelen tot lauw en stort het dan op een plank. Snijd in dikke plakken.
 
Bron:
Boodschappen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen