21 april 2012

Pittige rabarbercompote met aardbeien

Ingrediënten:
  • 350 g rabarber
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 150 g aardbeien
  • 1/2 limoen, uitgeperst

 

Voorbereiden:

1. Snijd de rabarber in stukken van 2 cm en doe ze met 2 el water in een pan. Voeg de suiker, het kaneelstokje en rode peper toe en breng alles aan de kook. Zet het vuur laag, en kook de rabarber in ca. 10 min. gaar. Laat de rabarbercompote afkoelen.

Bereiden:

2. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in partjes. Schep de aardbeien door de rabarber en breng de compote op smaak met het limoensap. Lekker bij gevogelte of gebraden varkensvlees of als dessert met vanille-ijs.

Tip:

Rabarber en aardbeien: een geliefde combinatie. Dit bijzondere en met recht originele recept is lekker als bijgerecht, maar ook als dessert.

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen