20 april 2012

Kaasbakje met Italiaanse salade

Ingrediënten:
  • 150 g geraspte Parmezaanse kaas
  • handje rucola of bladsla, kleiner gesneden
  • 1 gele paprika, zonder zaadjes, in smalle reepjes
  • 1 lente-/bosuitje, in smalle ringen
  • 75 g groene olijven, zonder pit, gehalveerd
  • 1 vleestomaat, in blokjes
  • blaadjes basilicum, voor garnering
  • voor de dressing:
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. wittewijnazijn of citroensap
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • zout en versgemalen peper
Materiaal:
  • bakplaat bekleed met bakpapier
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 170°C. Teken 4 cirkels van 15 cm op het bakpapier en strooi hierin de kaas. Zet de bakplaat 7-10 minuten in het midden van de oven en laat de kaas smelten. Leg iedere parmezaancirkel in een kopje of kommetje, duw iets aan, laat afkoelen, haal het voorzichtig los en wip het eruit (dit kan een dag van tevoren mits goed afgesloten bewaard). Leg op de bodem van ieder bakje een bedje rucola en verdeel daarover de groenten, gemengd met de dressing. Garneer met blaadjes basilicum.

Tip
Meng eens 1 theelepel tomatenpesto door de dressing.

Variatie:
Vervang blokjes vleestomaat door reepjes gedroogde tomaat op olie.

Bron:
Boodschappen:

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen