30 mei 2012

Pilav met gehakt, rozijnen en spinazie

Ingrediënten:

  • 500 ml groentebouillon (van tablet)
  • 5 el olijfolie
  • 400 g rundergehakt
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 el oregano
  • 4 el rozijnen
  • 2 el pijnboompitten (bakje 80 g)
  • 1 pakje meergranenrijst (275 g)
  • 2 zakken spinazie (a 300 g)

Bereiden:

1. Verwarm de bouillon. Verhit 3 el olie in een hapjespan en bak het gehakt met de knoflook en oregano in 3 min. rul. Voeg de rozijnen en pijnboompitten toe en bak 2 min. mee. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Schenk de bouillon erbij en kook de rijst op laag vuur met de deksel op de pan in 15 min. gaar.

2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat uitlekken en schep door de rijst. Breng de pilav op smaak met peper en zout.

Bron:
AH

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen