27 juli 2012

Zuurkoolsalade met ananas

Benodigdheden:
  • 500-600 g zuurkool
  • 300-400 g verse ananas,
  • in smalle stukjes
  • 3 lente-uitjes, in ringen
  • 3 el fijngesneden bladpeterselie
  • 1 el dunne reepjes verse gemberwortel
  • 2-3 el zure room
  • 2-3 el mayonaise
  • 1 el grove mosterd
  • zout, peper
  • 125 g katenspek, in plakjes
  • 50 g grofgehakte hazelnoten

Bereidingswijze

  1. Spoel de zuurkool, als deze erg zuur is, eventueel in ruim koud water. Knijp hem goed uit en dep hem droog.
  2. Maak de zuurkool los en meng hem met ananas, lente-ui, peterselie en gember.
  3. Roer een dressing van zure room, mayonaise, mosterd en zout en peper naar smaak.
  4. Schep de dressing door de salade.
  5. Bak het katenspek krokant in een droge koekenpan, verkruimel de plakjes en schep ze door de salade.
  6. Sla in het bakje.
  7. Bestrooi met hazelnoten.
Bron:
Libelle

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen