- 800 gram kruimige aardappelen, geschild en in stukken
- 300 gram gesneden boerenkool
- chorizo, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode peper, zonder zaadjes in reepjes
- zoete chilisaus
- rookworst
- olijfolie
Bereiding:
- Kook de aardappelen, de boerenkool en de rookworst in een pan met water en een snufje zout in circa 20 min. gaar.
- Bak de chorizo zachtjes uit.
- Fruit de ui met de peperreepjes, voeg vervolgens de chorizo en chilisaus toe.
- Haal de rookworst uit de pan.
- Giet de aardappelen en boerenkool af.
- Stamp de aardappelen en de boerenkool met een scheutje olijfolie en een beetje kookvocht tot een smeuïge stamppot.
- Schep het chorizo/chilimengsel erdoor.
- Serveer met de rookworst en een schaaltje chilisaus.
Bron:
Internet
Heerlijk winters. Lijkt me heerlijk.
BeantwoordenVerwijderen