17 januari 2013

Vis stroganoff

Ingrediënten:
  • 300 g witte rijst (zak 1 kg)     
  • 2 el olijfolie     
  • 1 ui, fijngesnipperd     
  • 1 zak paprikamix (3 stuks, groen en rood en geel), in reepjes     
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)     
  • 2 tl milde paprikapoeder     
  • 1 flesje kookroom (250 ml)     
  • 500 g kabeljauwfilet (zak 750 g, diepvries)     
 
Bereiden:
 
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de paprika toe en bak 5 min. Voeg de tomatenpuree en de paprikapoeder toe en bak nog 1 min.
 
2. Schenk de kookroom in de pan en breng tegen de kook. Draai het vuur laag. Leg de kabeljauwfilet tussen de paprika en stoof de vis met de deksel op de pan 15 min. Neem de deksel van de pan en laat de vis stroganoff in 5 min. tot de gewenste dikte inkoken.
 
3. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.
 
Bron:
 
Ik neem me steeds weer voor vaker vis te eten, vandaar dit recept. Ik heb nog een teentje knoflook en een scheutje wodka toegevoegd.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen