4 maart 2013

Kabeljauw met paddestoelen, peultjes en pistache

Ingredienten:
 
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 3 eetl. bloem
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 citroen
  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • 100 g boter of vloeibaar bakproduct
  • 250 g peultjes, afgehaald
  • 4 lente-/bosuitjes, in stukjes van 2 cm
  • 200 ml crème fraîche of zure room
  • 50 g gepelde pistachenoten

  •  
    Bereiden:
    Dep de vis droog. Meng de bloem met 1 theelepel zout en 1/2 theelepel peper en wentel de vis erdoor. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht. Borstel of veeg de paddenstoelen schoon en snijd de grotere iets kleiner. Verhit 1/3 deel van de boter en smoor hierin de peultjes, bosui, zout, peper, 2 eetlepels citroensap en de helft van de citroenrasp 5-6 minuten. Verhit de rest van de boter en bak hierin de vis in 2 minuten per kant lichtbruin en gaar. Schep de visfilets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak de paddenstoelen in het bakvet en voeg zout, peper en crème fraîche of zure room toe. Rooster de pistachenoten in een droge hete koekenpan. Serveer de vis op de peultjes met bosui. Giet er wat paddenstoelensaus over en verdeel de pistachenoten en de rest van de citroenrasp erover. Lekker met tagliatelle.
     
    Tips:
    Vervang kabeljauwfilet door zalmfilet.Neem in plaats van peultjes sugarsnaps en in plaats van pistachenoten hazelnoten of amandelen.

    Bron:

    1 opmerking: