22 oktober 2010

Appelcake

Voor de vulling:
  • 300 gram appels
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 3 eetlepels suiker
Voor het beslag:
  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren
  • 100 gram bloem
  • 60 gram kokos
  • 2 theelepels bakpoeder
  • boter voor het invetten
Materiaal:
ronde ovenschaal 23 cm

Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 180 graden. Beboter een ovenschaal en bestuif licht met bloem. Verdeel de appels over de bodem van de ovenschaal. Bestrooi met limoensap en rasp en suiker.

Klop de boter met de suiker licht en luchtig. Meng een voor een de eieren erdoor en vervolgens de bloem en de kokos. Giet het beslag over het fruit.

Zet de schaal 40 minuten in de oven tot de cake gaar en goudbruin is. Laat iets afkoelen en snijd de randjes voorzichtig los. Keer de appelcake om op een bord en serveer warm of koud.

Bron:
Okoko recepten/ Appeltaart van Jasmin Schults en Anaisa Bruchner

Echt een heerlijke cake en nog makkelijk om te maken ook. Ik kreeg de cake alleen niet mooi uit de taartvorm. Bij het omdraaien met een bord bleef de cake in de schaal hangen. Als iemand de ultieme tip heeft.... dan hoor ik die graag! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen