8 oktober 2010

Couscoussalade

Deze salade heeft mijn moeder een keer gemaakt voor een BBQ.

Ingrediënten:
  • 1 pak tuinbonen (300 g, diepvries)
  • 300 g couscous, biologisch (pak 400 g)
  • 1 pak tuinerwten (450 g, diepvries)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels verse munt, fijngesneden
  • 2 eetlepels verse peterselie, plat, fijngesneden
  • 100 g fetakaas, verkruimeld

Materialen:
  • vershoudhoudfolie

Bereiden:
Schep de tuinbonen in een schaal. Giet er 300 ml kokend water op en laat 10 minuten staan. Schep in een grote schaal de droge couscous om met de tuinerwten. Roer de olie en het citroensap erdoorheen. Schenk er 500 ml kokend water overheen, roer alles even om en dek de schaal luchtdicht af met vershoudfolie. Laat 10 minuten staan. Breng de couscous op smaak met zout en (versgemalen) peper en schep hem goed om zodat hij afkoelt. Schep de verse kruiden en de afgegoten tuinbonen erdoor en verdeel de feta erover. Lekker met kip.

Bron:
AH

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen