- 500 gram rundergehakt
- 150 gram ontbijtspek of pancetta
- 1 stengel bleekselderij, in hele kleine stukjes
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 winterwortel, in kleine blokjes
- 1 pakje gezeefde tomaten
- 3 kleine blikjes tomatenpuree
- 1 blik gepelde tomaten, in stukjes
- 3 teentjes knoflook
- 2 laurierblaadjes
- suiker
- sambal
- bouillonblokje
- gedroogde oregano, tijm en rozemarijn
- versgemalen peper
Bereiden:
Fruit de ui, wortel en bleekselderij in een koekenpan. Doe halverwege de knoflook erbij. Doe de tomatenpuree in een braadpan en verwarm deze op hoog vuur tot het niet meer zurig ruikt. Doe het groentenmengsel erbij. Bak in de koekenpan het gehakt en de ontbijtspek tot het er niet meer rauw uit ziet. Doe ook dit bij het tomatenmengsel. Voeg de gezeefde tomaten en de tomaten uit blik toe.
Breng op smaak met oregano, tijm, rozemarijn, suiker, sambal en een bouillonblokje. Voeg 2 laurierblaadjes toe. Laat het geheel geruime tijd sudderen (Minimaal 2 uur, maar liever nog veel langer)
Serveren:
Lekker met tagliatelle, spaghetti of in lasagne. Serveren met een groene salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten