7 november 2010

Bechamelsaus

Ingrediënten:
  • 500 ml melk
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • nootmuskaat, peper, zout


Materialen:

  • steelpan

Bereiden:

1. Verhit in een pan boter, tot de boter lichtjes begint te verkleuren. Als de boter erg bruin wordt, vermindert de bindingskracht, en is er wat extra bloem nodig.

2. Roer de bloem door de gesmolten boter. Laat het mengsel 2 tot 3 minuten op een laag vuur pruttelen zodat de bloem gaart, af en toe roeren.

3. Schenk er vervolgens een scheut melk bij en blijf goed roeren, tot al het vocht kookt en het mengsel bindt. Voeg de volgende scheut pas toe als het mengsel geheel glad is geroerd. Kook de saus nog 2-3 minuten en breng op smaak met zout en peper en nootmuskaat.

Tip:
Goed blijven roeren en steeds pas een volgend scheutje melk erbij doen als je het mengsel hebt glad geroerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen