7 november 2010

Lasagne Bolognese

Ingredienten:
  • bolognesesaus
  • bechamelsaus
  • lasagnebladen
  • mozarella of geraspte jonge kaas

Materialen:
  • ovenschaal
  • aluminiumfolie

Bereiden:
Oven voorverwarmen op 180 graden.

In een ingevette schaal een laagje lasagnebladen leggen. Daar boven op een laagje bechamelsaus.Vervolgens een laagje bolognesesaus. Plakjes mozarella of geraspte kaas op de bolognesesaus leggen (1 bol).

Vervolgens weer een laag lasagnebladen en bolognesesaus en opnieuw een laagje mozarella of geraspte kaas.  Dan weer lasagnebladen en bolognesesaus en eindigen met de bechamelsaus en geraspte kaas.

Schaal afdekken met aluminiumfolie. 30 minuten in oven. Daarna nog 15 minuten zonder folie.

Tip:
Houd lasagnebladen uit een pakje even onder de kraan, dan worden ze beter gaar.

Ik heb dit keer geraspte jonge kaas gebruikt in plaats van plakken mozarella. Mozarella wordt erg draderig en is daardoor lastig te eten. Ik probeer vaak om een extra laagje lasagnebladen er bij in te krijgen omdat ik het lekkerder vind als er iets meer pasta in zit.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen