- chorizoworst (250 g), in kleine blokjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- 300 g risottorijst
- 1 zakje saffraan (0.05 g)
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 750 ml kippenbouillon (van tablet)
- 300 g tuinerwten (pak 450 g, diepvries)
- 1 bakje fruits de mer (vis, 150 g)
Bereiden:
Bak de chorizo in een hapjespan op laag vuur uit. Schep op een bordje. Bak de ui en de paprika in het bakvet zachtjes 2-3 min. Voeg de rijst en de saffraan toe en bak al omscheppend mee tot alle rijstkorrels glanzen. Schep de tomatenpuree erdoor en bak alles nog 1 min. Schenk de bouillon erbij en roer de erwten erdoor. Laat de rijst zonder deksel op de pan op zacht vuur in ca. 15 min. gaar worden, roer regelmatig. Spoel de fruits de mer in een zeef onder koud stromend water af en laat goed uitlekken. Roer de chorizo en de fruits de mer door de paella en warm alles nog 2-3 min. goed door.
Tip:
Geen visliefhebber? Vervang de fruits de mer dan door stukjes kip.Tip:
Bron:
AH
Geen opmerkingen:
Een reactie posten