8 november 2010

Arretjescake

Ingrediënten:
  • 125 g roomboter       
  • 125 g plantaardige margarine       
  •  2 eieren       
  •  200 g witte basterdsuiker       
  •  5 eetlepels cacao       
  •  200 g Mariabiscuitjes

Materialen:
  • handmixer
  • kleine cakevorm
  • bakpapier

Bereiden:
Smelt de boter en de margarine in een steelpan. Haal van het vuur.

Klop in een grote kom met de handmixer de eieren met de suiker tot het geheel dik en luchtig is. Voeg de cacao toe en roer goed door. Giet hier al roerend de boter met de margarine bij.

Breek de biscuitjes door ze in de verpakking te laten en er met een deegroller heel hard en vaak op te slaan. Roer de stukjes biscuit door het cacaomengsel.

Bekleed de cakevorm met het bakpapier en schep het cacaomengsel hier in. Strijk de bovenkant met een lepel glad.

Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Bron:
Okoko recepten

Ik heb deze cake gemaakt voor een familie etentje. De eieren heb ik vervangen door 2 eetlepels vanillevla, omdat rauwe eieren niet verstandig zijn voor oude mensen en kinderen onder 5 jaar.



 





2 opmerkingen:

  1. Hé wat een goed idee, om de eieren te vervangen door vanillevla. Was het net zo lekker? Ik heb namelijk ook mijn bedenkingen bij rauw ei in een cake die je niet gaat bakken, daarom ben ik zo dol op Rocky road cake. Maar dit klinkt geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het werkt prima met de vanille vla. Het smaakte heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen