27 december 2010

Christmas Rocky Road van Nigella Lawson

Ingrediënten:
  • 250 gram pure chocolade
  • 150 gram melkchocolade
  • 175 gram zachter boter
  • 4 eetlepels golden syrup
  • 200 gram harde amaretti biscuits (geen zachte)
  • 150 gepelde paranoten
  • 150 gram rode gekonfijte kersen
  • 125 gram minimarshmallows
  • poedersuiker

Materialen:
  • rechthoekige bakvorm
  • pan met dikke bodem
  • deegroller

Bereiden:
Hak de chocola in stukjes en doe ze in een pan met dikke bodem om op laag vuur met de boter en de Golden Syrup te smelten.

Doe de biscuits in een diepvrieszak en bewerk ze met een deegroller zodat je grote en kleine kruimels krijgt.

Doe de paranoten in een andere diepvrieszak en bewerk ook die, zodat je notenkruimels en stukjes krijgt.

Zet de pan van het vuur en roer de biscuits en noten door het mengsel in de pan. Roer er ook de hele geconfijte kersen en de mini marshmallows door. Doe dat zorgvuldig, zodat alles met een stroperig chocoladelaagje bedekt wordt.

Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier. Doe het mengsel in een bakvorm en strijk de bovenkant zo glad mogelijk, al zal het er bobbelig uit blijven zien.

Zet de vorm in de koelkast tot de Rocky Road stevig genoeg is om te snijden. Haal hem uit de vorm als hij stijf genoeg geworden is om in stukken te snijden.

Strooi de poedersuiker door een zeefje over de stukken Rocky Road en snijd het in vierkante blokken.

Bron:
Nigella's Kerst


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen