2 januari 2011

Courgettesoep

Ingrediënten:

  • 2 courgettes
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels boter of margarine
  • 2 groentebouillontabletten
  • 100 g verse roomkaas met kruiden
  • 8 soepstengels met sesamzaad (pak a 100 g)

Materialen:

  • staafmixer

Bereiden:

Courgettes schoonmaken en in blokjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. In soeppan boter verhitten. Ui en knoflook ca. 2 minuten fruiten. Courgette toevoegen en ca. 8 minuten zacht bakken.

Bouillontabletten erboven verkruimelen en 700 ml water toevoegen. Soep aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes doorkoken. Met staafmixer soep pureren en roomkaas toevoegen.

Soep nog ca. 2 minuten door en door verwarmen. Serveren met soepstengels.

Bron:
AH

Wij hebben er een stokbrodje met zalm bij gegeten in plaats van soepstengels. Op die manier is het een heerlijk hoofdgerecht voor in het weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten