6 februari 2011

Champignonsoep

Ingrediënten:

  • 25 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 bak champignons (250 g), schoongeveegd en in plakjes
  • 3 eetlepels crème fraîche (bekertje a 125 g)
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 kippenbouillontabletten

Bereiden:

Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de champignons toe en bak al omscheppend 5 minuten mee.

Roer de crème fraîche door het paddenstoelenmengsel en strooi daarna de bloem erover. Even goed doorroeren.

Schenk er 1 liter water bij, verkruimel de kippenbouillon-tabletten erin en breng het geheel aan de kook. Laat zachtjes 10 minuten met de deksel op de pan doorkoken. Breng de soep met (zout en) peper op smaak.

Bron:
AH

Een lekkere en makkelijk te maken soep.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen