11 februari 2011

Kip Parmezaan

Ingrediënten:
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 schaal kipfilet (4 stuks, ca. 675 g)
  • 1 fles pastasaus (traditionale, 690 g)
  • 1 bakje verse basilicum (15 g), fijngesneden
  • 2 zakjes mozzarella (kaas, a 125 g), uitgelekt
  • 100 g Parmezaanse kaas (stukje), geraspt
  • 1 zakje salade croutons knoflooksmaak (40 g)

Materialen:

  • ovenschaal 20 x 30 cm

Bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng de olie met de knoflook en peper naar smaak en verspreid het over de bodem van de ovenschaal. Leg de kipfilets erop en schenk de pastasaus erover. Zorg dat de kip helemaal bedekt is met saus. Verdeel de basilicum erover.

2. Snijd de mozzarella in dunne plakken en beleg de saus met de helft van de mozzarella en de helft van de Parmezaanse kaas. Verdeel de croutons erover en bedek met de rest van de mozzarella en de Parmezaanse kaas. Bak de kip in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin. Controleer na 30 min. Dek de schaal af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.

Lekker met pasta en broccoli.

Tip:

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in een voorverwarmde oven op 200° C.
 
Bron:
Een recept uit de laatste Allerhande. Op de foto ziet het er niet erg smakelijk uit, maar het was erg lekker!

1 opmerking:

  1. Gister gemaakt was genieten! Leek eerst een beetje een slappe hap. Nadat het even had afgekoeld was het echter een prima maaltijd (ook zonder pasta en/of broccoli). Zorg wel dat je genoeg croutons gebruikt dat geeft het zijn stevigheid. Ga er volgende keer wel een brood bij bakken dit tomaten-olijvenbrood leek me wel wat: http://www.broodbakken.org/tomaten-olijvenbrood/. Hoe dan ook het is sowieso een aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen