29 april 2011

Bonte bonenschotel met gekruide tomatensaus

Ingredienten:
  • 450 g diepvries tuinbonen
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 100 g magere gerookte spekblokjes
  • 100 g salami, in reepjes
  • mespuntje kaneelpoeder
  • zout en versgemalen peper
  • 1 eetl. gehakte tijm of 1 theel. gedroogd
  • 100 ml droge witte wijn
  • 100 ml gezeefde tomaten (pakje)
  • 1 blik rode bonen, uitgelekt
  • 2 eetl. gehakte peterselie
Voorbereiden:
Kook de tuinbonen, giet ze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.

Bereiden:
Verhit de olijfolie en bak hierin de knoflook en sjalotjes. Bak de spekblokjes en de salami 5 minuten mee. Voeg kaneel, zout, peper en tijm toe en giet de wijn en gezeefde tomaten erbij. Schep de bonensoorten erdoor en verwarm ze zonder te koken. Bestrooi het gerecht met peterselie.

Bron:
Boodschappen

Dit gerecht heb ik deze week bij mijn ouders gegeten en het smaakte zo lekker dat ik het wel een plaatsje op mijn blog waard vind!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen