24 juni 2012

Kasteel Heemstede


Afgelopen vrijdag hebben we gegeten bij Kasteel Heemstede. Hotel Houten biedt een arrangement aan waarbij je een overnachting kan combineren met een etentje in dit kasteel. Kasteel Heemstede heeft 1 Michelinster. Het kasteel ligt op ongeveer 2 kilometer afstand van het hotel.

Kasteel Heemstede is echt een heel mooi kasteeltje. Het restaurant is gevestigd in het onderste gedeelte van het kasteel.

Bij binnenkomst viel het interieur ons wat tegen. Het is een schil contrast met de sfeer die het kasteel van buiten uitstraalt. Wij kregen een tafel in het eerste gedeelte. Bij een bezoek aan het toilet heb ik even een blik geworpen op het andere zaaltje en daar leek wat meer aandacht aan de inrichting te zijn besteed met kunst e.d. Voor ons gevoel was dit gedeelte met name bedoeld voor vaste gasten en niet voor mensen die een arrangement via het hotel hadden. Echt jammer dat aan de inrichting in het gedeelte waar wij zaten niet iets meer aandacht is besteed, met een paar kleine aanpassingen kan je al een hele andere sfeer krijgen. Dat zou beter passen bij het kasteel en bij het eten dat er geserveerd wordt.

We hebben heerlijk gegeten. Bij de amuses twijfelden we nog even of onze hooggespannen verwachtingen werden waargemaakt, maar direct bij het voorgerecht waren onze twijfels verdwenen. Ook de wijnen van het wijnarrangement waren heerlijk.

De bediening verliep in het begin wat rommelig, maar was later prima. Wel vonden wij het erg vervelend dat er constant water bijgeschonken werd, zelfs als je nog nog geen slok van je glas had genomen werd er al weer bijgevuld. Het is prettig als de bediening alert is op lege glazen, maar het leek hier echt alleen maar te gaan om zoveel mogelijk flessen water aan de man te brengen.
Het lag er te dik bovenop en dat werkte op een bepaald moment echt storend.

Conclusie:
Als ik dit etentje vergelijk met ons etentje vorig jaar bij Merlet, dat moet ik concluderen dat het totaalplaatje bij Merlet helemaal klopte, het gastheerschap, de sfeer en het eten. Bij Kasteel Heemstede was het eten en de wijn fantastisch, maar qua gastheerschap en sfeer zijn er nog wel wat verbeterpunten.

Hieronder een impressie van ons menu:


Amuse

Voorgerecht

Tussengerecht

HoofdgerechtDessert


1 opmerking:

  1. Het ziet er heerlijk uit! Ik vind het belachelijk van dat water. Ik vind zeker als je een wijnarrangement neemt, ze gewoon een kan water op tafel moeten zetten. (er zijn gelukkig al restaurants die dat doen). Er is in Nederland niets mis met kraanwater en bovendien vind ik het nog lekkerder ook. Maar je bent gezellig uit eten en dan heb je ook geen zin om je er druk over te maken. Maar zo te zien hebben jullie verder genoten.
    groetjes, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen