Ingrediënten:
- 1.2 kg iets kruimige aardappelen
- 3 el olijfolie
- 2 preien, gewassen en in ringen
- 2 uien, in halve ringen
- 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 1 bakje verse roomkaas met kruiden (125 g)
- 1 bakje bieslook (25 g), in stukjes
- 1 duopak gerookte kipreepjes (200 g)
Materialen:
- pureestamper
Bereiden:
1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
2. Verhit ondertussen de olie en bak de prei, ui en knoflook 10 min. op middelhoog vuur.
3. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Meng er het preimengsel, de roomkaas, bieslook en kipreepjes door. Breng op smaak met peper en zout en warm nog 2 min. door.
2. Verhit ondertussen de olie en bak de prei, ui en knoflook 10 min. op middelhoog vuur.
3. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Meng er het preimengsel, de roomkaas, bieslook en kipreepjes door. Breng op smaak met peper en zout en warm nog 2 min. door.
Tip:
In plaats van gerookte kip kunt u ook 1 duopak gegrilde yorkhamreepjes (200 g) of 1 bakje gerookte zalmsnippers (250 g) gebruiken.
Bron:
AH
Een lekker stamppotje! Ik heb in plakjes gesneden gerookte kipfilet gebruikt in plaats van een kant en klaar bakje gerookte kipreepjes. Hierdoor zijn de stukje wat groter en heb je wat meer bite.
Een lekker stamppotje! Ik heb in plakjes gesneden gerookte kipfilet gebruikt in plaats van een kant en klaar bakje gerookte kipreepjes. Hierdoor zijn de stukje wat groter en heb je wat meer bite.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten