- 500 g frambozen
- 3 middelgrote eieren
- 250 g mascarpone
- 100 g witte basterdsuiker
- 1/4 l slagroom
- 4 el Amaretto
- 50 g amaretti-koekjes
Bereiden:
- Bekleed een kleine cakevorm met plastic folie.
- Verkruimel de amaretti-koekjes.
- Pureer de helft van de frambozen met de helft van de suiker.
- Doe de eieren met de rest van de suiker in een grote kom en klop au-bain-marie dik en schuimig (zet de kom op een pan met daarin een bodempje kokend water, het water mag de pan niet raken)
- Haal de kom van het vuur en spatel de mascarpone en Amaretto erdoor.
- Klop de slagroom stijf en spatel erdoor.
- Spatel voorzichtig de overgebleven frambozen en de verkruimelde koekjes erdoor.
- Roer nu grofweg zigzaggend met een vork de frambozenpuree erdoor, zodat je een marmer-effect krijgt.
- Schep in de vorm, dek af met folie en laat in de vriezer in ± 4 uur bevriezen.
Snij de parfait in plakken. Garneer eventueel met wat frambozen.
Bron:
Koken met Karin
Ik plaats van amaretti koekjes heb ik bitterkoekjes gebruikt, omdat het een glutenvrij toetje moest worden. Het was de eerste keer dat ik een parfait heb gemaakt en er kan nog wel een en ander aan verbeterd worden, maar de smaak was wel goed. Heel handig dat je het van te voren helemaal kan voorbereiden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten