30 december 2012

Ra­ta­touil­le­qui­che

Ingrediënten:
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
  • 1 el olijfolie 
  • 1/2 courgette, in blokjes 
  • 1 rode paprika, in blokjes 
  • 4 eieren
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g) 
  • 1 beker crème fraîche (200 ml)
  • 100 g geitenkaas 55+ (Bettine blanc)

Bereiden:

1. Verwarm de oven op 180 °C. Bekleed de vorm met het deeg. Verhit de olie in een pan. Bak de courgette en de paprika 3 min. op hoog vuur. Giet af en schep in de quichevorm.

2. Klop de eieren los met de tomatenpuree, de crème fraîche, peper en zout. Schenk over het groentemengsel en verkruimel de kaas erover. Bak 45 min.

Tip:U kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 20 min. in de oven op 160 °C. Koud ook lekker.

Bron:
AH

Een heerlijke quiche!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen