18 oktober 2010

Kaasfondue

Ingrediënten:
  • AH Excellent kaasfondue (zak 400 gram)
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel maizena
  • scheutje kirsch


Bereiding:
Wrijf de fonduepan in met knoflook.Voeg de wijn toe en zet de pan op een laag vuur op het fornuis.
Breng de wijn tegen de kook aan. Voeg beetje bij beetje en al roerend de kaas toe. Laat die smelten. Los de maizena op in de kirsch  en voeg deze toe. De fondue moet een romige consistentie hebben. Breng op smaak met nootmuskaat en verse peper.

Tip:
Voeg eventueel een klein beetje citroensap toe, dat zorgt ervoor dat de kaas beter smelt en het een homogener geheel wordt.

Dippers:
  • ciabatta/stokbrood
  • kort gekookte broccoli
  • gekookte kleine krieltjes
  • paprika
  • bleekselderij
  • kort gekookte champignons
  • garnalen
  • komkommer
  • verse ananas
  • druiven
  • etc.
Heerlijk kaasfondue.... Persoonlijk vind ik dippen met ciabatta het aller lekkerste!
Vandaag had ik voor het gemak gekozen voor een zakje kaasfondue van AH Excellent, deze smaakt erg lekker. De zakjes zijn te vinden op de kaasafdeling van de AH. Het zakje kan vervangen worden door 200 gram Gruyere en 200 gram Emmental, grof geraspt.

2 opmerkingen:

  1. Hallo Pluis,
    Dank voor je leuke reactie op mijn blog. Johan, mijn man maakt de foto's en ik doe de styling. Veel kijken hoe anderen het doen, neem is een kijkje op tastespotting, daar kijk je je ogen uit!
    Er zijn zoveel mensen die van koken én van fotograferen houden. Heerlijk hè, zo'n kaasfondue, alleen een aanslag op de lijn. Dat is zo'n kookblog ook hoor, je gaat toch veel meer uitproberen, maar dat is natuurlijk ook juist leuk! Veel succes met het fotograferen, bij ons is het ook niet in één keer gelukt, blijf oefenen.

    BeantwoordenVerwijderen