7 oktober 2010

Zoutzure kipspiesjes

Ingredienten:
  • 2 tenen knoflook (uitgeperst)
  • 500 gram kipfilet
  • zout & peper
  • 125 ml citroensap (versgeperst)
  • 1½ eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel basilicum (gedroogd)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1½ eetlepel honing
  • 1 verse ananas, in blokjes (evt. kan ook een blikje gebruikt worden)
  • 12 kleine zongedroogde tomaatjes
  • 24 blaadjes verse basilicum
Materialen:
  • 24 cocktailprikkers
Bereiding:
Snijd de kip in kleine stukjes en doe deze in een grote kom. Meng knoflook, zout, peper, citroensap, olijfolie,basilicum, paprikapoeder en honing en schenk het mengsel over de kip. Schep het geheel goed om en laate het minimaal een uur marineren.
Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de stukjes kip uit de marinade, doe ze in een ovenvaste schaal en bak ze in ca. 10 – 15 minuten goudbruin. Haal de kip uit de oven en laat ze afkoelen.

Serveren:
Rijg de kip, met een blaadje basilicum en een blokje ananas of een zongedroogd tomaatje aan een cocktailprikker.


Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen